Az MFESZ sport- és egészségmegőrző programjai Csányban és Hatvanban

A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése címen elnyert európai uniós támogatásból megvalósuló projekt részeként családi és sport napot tartottunk  augusztus  4-én Csányban, szeptember 22-én pedig  Hatvanban.

Az eseményeken az MFESZ az alábbi programelemeket biztosította

  • Gyógymasszázs, stresszkezelés
  • Dietetikai tanácsadás
  • Ugrálóvár
  • Felfújható kosárpalánk
  • Gyermek ügyességi játékok
  • Népi játékok
  • Öko játékok
  • A projektben résztvevő edzők sportbemutatója, bemelegítés levezénylése

Az események szervezői örömmel fogadták jelenlétünket, jó kezdeményezésnek tartják a támogatásból megvalósuló programokat. Mind a futóversenyen részt vevők, mind a kísérőik érdeklődtek a programjaink iránt.

A hatvani futónapon három számban indultak a versenyzők, 5, 10 kilométeres 21 kilométeres, félmaraton távon. Mindhárom szám első női és férfi helyezettjének Hatvan polgármestere adta át a projektből rendelkezésre bocsátott díjakat.

 

A két esemény A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése című, az Európai Unió ESZA-alapja és a Magyar Állam által finanszírozott EFOP projekt keretében valósult meg.

A szerződött támogatás összege: 249 503 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%

A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése

A felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztése

A szerződött támogatás összege: 249 503 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:
A Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség a hazai fitneszágazat fellendítésére jött létre.

A szerződött támogatás összege: 249 503 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tartalmának bemutatása:
A Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség a hazai fitneszágazat fellendítésére jött létre.

A pályázatunk célja olyan passzív nem sportoló célcsoport megszólítása az Észak-magyarországi régióban, akik egyáltalán nem vagy most nem mozognak rendszeresen. Cél ezeknek az embereknek ebből az állapotból való kimozdítása, és elérni náluk, hogy heti rendszerességgel valamilyen sporttevékenységet végezzenek. A projekt keretében megvalósuló programoktól azt várjuk, hogy a heti 1800-2200 résztvevő, akik rendszeresen elkezdenek sportolni programunkban (előzetes felmérés szerint 5-6000 fő két-három év alatt ) egy bizonyos hányada rendszeres sportolóvá válik, kialakul náluk a sport iránti szeretet és életformájukká válik a rendszeres sport. Felfedezik, hogy minimális anyagi ráfordítással tudnak gondoskodni saját és családjuk egészségéről, és környezetükben is tudják ezt képviselni. Rendezvényeinken célunk a felnőtt korú lakosság széles körű tájékoztatása a rendszeres sportolás pozitív élettani hatásairól valamint az egészséges életmód kialakítására vonatkozó ismeretterjesztő-, életvezetési-, mentálhigiénés- és fizikai aktivitásra ösztönző témakörökben résztvevőközpontú tudásátadó foglalkozások és előadások formájában.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.02.01.
Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.6-17-2017-00042

logo_white.png

A Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetséget (nyílvántartási szám: 13-02-0002953) a hazai fitnesz ipar fellendítésére hoztuk létre. Ezen belül is prioritást kap a fitnesz termek optimális működési feltételeinek elősegítése.

Kövess minket

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, értesülj elsőkézből a friss hírekről, információkról!

Copyright © 2019 Magyar Fitnesz és Egészségfejlesztési Szövetség

Weboldal: incluDesign.hu

+36 20 803 5790
2600 Vác, Zrínyi Miklós utca 39/b.